Recenze

RC: Hunger games - Aréna smrti

17. srpna 2014 v 20:14
Recenze na podle mne nejlepší dystopii ever.

RC: Mezi nebem a zemí - Čekání na zázrak

10. srpna 2014 v 13:19
Poslední díl jedné oddechovější fantasy, která vás neurazí, ale rozhodně od ní nečekejte nic převratného

RC: Bohové Olympu - Proroctví

24. července 2014 v 18:07
Další série od Ricka Riordana, která mne hrozně mile překvapila a doufám, že navnadím i vás, abyste si ji přečetli.

Co se týče mých recenzí, pořád se je snažím updateovat, vylepšovat, takže opět zkouším něco nového. No, snad se vám to bude líbit. Protože mne omrzelo takové to škatulkování jako děj, postavy atp...

RC: Rudá jako rubín

20. července 2014 v 20:23
Přináším recenzi po krátké odmlce. Doufám, že se vám recenze bude líbit a pokud jste knihu nečetli, rozhodně si ji přečtěte.

Láska nezná čas- strhující příběh lásky a cestování časem.

RC: HON

8. července 2014 v 20:58
Přináším recenzi tentokrát na hodně opěvovanou knihu.

Upíři jako normální lidé a ostatní jako chovná a lovná zvířata. Přáli byste si žít v tomto světě?

(RC): Hrej hráčem

4. července 2014 v 23:50
Přináším další recenzi na knihu, která vás nijak nepřekvapí, ale rozhodně vás neurazí v horkých letních dnech.

RC: Železná dcera

29. června 2014 v 23:58
Přináším další recenzi, tentokrát na knihu, kterou jsem zhltla jednám dechem, obblíbila si ji a zároveň i zamilovala.

RC: Rozděleni časem - Bouře

22. června 2014 v 23:29
Přidávám další recenzi a pokusím se je trochu víc poupravit, aby byly lepší :-)
Chystám se na menší překopávku blogu, takže se nelekněte, pokud bude vypadat chviličku trochu hůř...a na blogspot se nakonec nestěhuji. děkuju za názory!
Dále, pokud jste se nenašli na seznamu mých favourite sites, klidně mi napište a já si vás znovu přidám. Většinou jsem mazala neaktivní blogy a tak...

Mezi nebem a zemí - Zamilované duše

14. června 2014 v 22:50
Nevím, co přidávat. Musím se učit, ikdyž se stejně moc neučím. Je to všechno naprd! Ale hned jak dopíšu recenzi, jdu se zase učit. Držte mi pěstě!



Autorka: Stacey Kade
Název: Zamilované duše
Série: Mezi nebem a zemí
Díl: 2.
Originální název: Ghost and goth -Queen of the dead
Nakladatelství: Fragment
Vyšlo v roce: 2013
Počet stran: 208

Anotace: Duše Alony Dareové se po nehodě vrátila zpět ze záhrobí. Nyní se na ni začínají obracet další zbloudilé duše a ona potřebuje pomoc. Dokáže najít společnou řeč s Willem - jediným člověkem, který jí slyší, ale o kterého předtím nezavadila ani pohledem? Potřebuje jeho pozornost opravdu jen kvůli ostatním nebo jí na Willovi záčíná záležet víc, než je ochotná si připustit?

RC: Potichu

10. června 2014 v 16:10
Omlouvám se, že je to opět "jen" recenze, ale nemám nějak náladu na psaní ani inspiraci nemám, takže se snažím dávat projekty a recenze. Dneska přináším recenzi na ne moc známou knihu jednoho geniálního autora! :-)



Autor: Jaroslav Rudiš
Název knihy: Potichu
Počet stran: 200
Žánr: Česká literatura současná
Nakladatelství: Labyrint
Vyšlo v roce: 2007


Anotace: Jeden den a jedna noc. Pět příběhů na konci léta. Poslední letní den se do Prahy z Lisabonu vrací mladá úspěšná diplomatka Hana, rozhodnutá, že v životě chce ještě něco zažít a proto musí všechno změnit. Tramvaják Petr je naopak rezignovaný. Jezdí linku 22, a snaží se najít svou osudovou holku. Americký právník Wayne, má za sebou skvělou kariéru, ale pak se podívá na zprávy v televizi a vše kolem něj se zhroutí. Mladá punkerka Vanda miluje hluk a ticha se bojí. A nakonec Vladimír, chodí po městě, odstřihává lidem sluchátka a ničí zdroje hluku. Bojuje za ticho až skoro do vlastního sebezničení.


Kronika Kambionů - Osudová přitažlivost

6. června 2014 v 19:42
Volejte sláva a tři dny se radujte! Kroniku Kambionů jsem přečetla během dnešního odpoledne!




Autorka: Jaime Reed
Název: Kronika Kambionů- osudová přitažlivost
Originální název: The Cambio Chronicles - Living Violet
Počet stran: 272
Nakladatelství: Fragment
Žánr: YA, fantasy
Vyšlo v roce: 2014

Česká anotace: Jsou záhadní, přitažliví a nebezpeční... Kambioni.

Sedmnáctiletá Samara pracuje v knihkupectví, aby si vydělala na své první auto. Spolu s ní tam pracuje Caleb, okouzlující a tajemný mladík, jehož uhrančivý pohled nenechá klidnou téměř žádnou ženu. Samara je ale jediná, která cítí, že za jeho neodolatelným úsměvem se skrývá nebezpečí.
Tajemství, které Caleba obklopuje, přivádí Samaru do světa kambionů, ve kterém je přitažlivost a atraktivita podmínkou pro přežití.
Když se kolem začnou dít děsivé věci a ohrožovat její blízké, musí Samara riskovat a učinit rozhodnutí, které možná změní její život. Navždy.

Narozen o půlnoci - Dračí znamení

4. června 2014 v 23:48
Fu, konečně jsem tu knížku přelouskala, ale řeknu vám, byla to fuška! :( Musím se překonávat, abych na ní našla něco pozitivního.

Mimochodem, viděli jste exkluzivní trailer na SAPHIREBLAU? Ne? Koukněte! Je to PECKA! Tady


Autor : Lucie Fidlerová
Název : Narozen o půlnoci - Dračí znamení
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 311
Žánr : Fantasy
Vyšlo v roce: 2013

Anotace: Daleko od lidí, skryté v horách, je tajemné a krásné místo - Dračí skály. /Království, kde pospolu žijí lidé, elfové, trpaslíci a draci...

Gabriel se narodil přesně o půlnoci v pátek třináctého. To ho předurčilo stát se zaklínačem: léčit lidi, používat magii a přivolávat draky. A také se stát králem Dračích skal. To se však nelíbí krásné Melisse, která si na roli královny zvykla a rozhodně se jí nehodlá vzdát. Kam až je ale schopna zajít?
Podivná úmrtí, intriky a kouzla začínají ohrožovat kdysi tak klidné a idylické místo. Gabriel a jeho kamarádka Nely se pustí do velkého dobrodružství. Odhalí toho, kdo v pozadí tahá za nitky? Nebude to snadné, ne každý je totiž tím, kým se zdá být. Gabriel, Nely a možná celé Dračí skály se ocitají v nebezpečí...

Hvězdy nám nepřály

27. května 2014 v 20:22
Takže, abych to shrnula. Zítra mám zkoušku a že bude asi celkem drsná. Super. Neudělala jsem Úděs, takže si nás prej u ústních vychutná, jo hned je mi líp. :( Jsem prostě se špatnou náladou..ahjo....

Autor :John Green
Název: Hvězdy nám nepřály
Originální název : The fault in our stars
Počet stran: 240
Nakladatelství: Knižní klub
Žánr: Společenské romány, Young adults
Vyšlo v roce : 2013

Česká anotace: Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. "Nejvtipnější smutný příběh" je napsán s mimořádným smyslem pro humor a sarkasmus a díky autorovu vyprávěčskému talentu vyznívá velmi působivě.


S hlavou v oblacích (pejru)

24. května 2014 v 19:32
Zaprvé, omlouvám se, nepřidala jsem články, jak jsem měla v plánu. Jsem faaaakt lenoch. Ahjo.
Zadruhé, nějak se nemůžu dokopat k tomu ani napsat nějakou povídku. V Camelotu také nepokračuji, protože není inspirace.
Zatřetí, určitě jste si všimli naprosto dokonalého designu, který mi vytvořila Aeven a já jí tímto moooc a moooc děkuji!
Autorka: Kateřina Petrusová
Název: S hlavou v pejru
Rok vydání : 2013
Nakladatelství : Fragment
Počet stran: 120
Žánr : Česká literatura

Česká anotace :
Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického "vidláka" přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?...

Serafína - Příběh draků

15. května 2014 v 20:38
Omlouvám se, že nepřidávám tak často a že vás neobíhám, každý den, ale učím se nebo chodím do práce a navíc mne trochu kiksnul počítač...:( Takže je to děsně naprd...

Autorka: Rachel Hartman
Počet stran: 352
Nakladatelství : Fragment
Rok vydání: 2013
Žánr: Scifi, Fantasy
Nakladatelství: Fragment

Česká anotace: V zemi zvané Gored žijí již po desetiletí lidé a draci v míru. Po tajemné smrti lidského prince je však příměří ohroženo. Podaří se Serafíně, která před světem skrývá své životní tajemství, odhalit skutečného vraha? Budoucnost draků je v sázce a v Goredu již není pro nikoho bezpečno.

Mezi nebem a zemí - Setkání s duchem

8. května 2014 v 16:15
Trubte famfáry, lenoch se po několika dnech konečně dokopal dát něco na blog. Jak jsem již zmiňovala, v Praze na to nejsou myšlenky, protože ta atmosféra je tam přinejmenším na hovno..navíc se tak trochu blíží zkouškový a já nestíhám číst ani povinnou literaturu a určitě ne recenzáky, ale musím s tím hýbnout :(



Autorka: Stacey Kade
Originální název:
Počet stran: 256
Nakladatelství: Fragment
Žánr: romány pro dívky

Česká anotace:
Královna školy a hvězda místních roztleskávaček Alona Dareová je předurčena pro skvělou budoucnost. Její život však končí nečekaně pod koly autobusu. Všichni si myslí, že je navždy pryč, ale... Alona zůstala ve světě živých jako duch. Pouze jediný člověk ji může vnímat - spolužák a totální lúzr Will. Podaří se jim překonat vzájemnou nechuť a pomoct jeden druhému? Proč Alona neodešla skrze jasné světlo do onoho světa?

Panika

26. dubna 2014 v 13:27
Tak jsem včera konečně dočetla paniku! :) Pustila jsem se do Hvězdy nám nepřály, ale jelikož mi dnes přišly recenzáky, odkládám hvězdy na později! Alespoň budu více natěšná, ne?
Mám ráda knihy s tajemnou minulostí a nějakým poselstvím.

Autor: Rossella Canevariová
Originální název: No panic
Český název : Panika
Nakladatelství : Knižní klub
Vyšlo v roce : 2010
Žánr: společenský román

Česká anotace: Pětatřicetiletá Bianca žije s Edem, svým bývalým psychoterapeutem, a má povolání, které ji těší. Často se jí však vrací vzpomínka na smrt matky a začnou ji sužovat záchvaty paniky. Odmítá psychofarmaka, pomoc hledá na internetu a přes nejrůznější blogy se dostane k člověku, který jí možná dokáže pomoci. Tajemný Arké ji postupně učí, jak se má postavit minulosti a paniku překonávat... Mimořádně úspěšný román, doplněný odborným doslovem, je poutavý a má velmi aktuální téma, neboť strach, různé obavy a návaly paniky jsou v současnosti velmi rozšířené.

Vždy s láskou, Petra

22. dubna 2014 v 17:53
Ahojte, omlouvám, se že sem nechodím tak často, ale Velikonoce mne zmohly. Jsem přecpaná od babiček a jediné, na co jsem se zmohla bylo sledování pohádek v televizi. No jo, jsem naprd blogerka!
Dnes přináším recenzi na jednu hrozně inspirativní knihu, tedy alespoň podle mě!

Autor: Petra Němcová a Jane Scovell
Originální název: Vždy s láskou, Petra
Žánr: biografie, literatura faktu

Česká anotace: Jednoho překrásného sluncem zalitého rána Petra Němcová v bungalovu v přímořském letovisku v Thajsku balila a chystala se k odjezdu, když zaslechla křik. Lidé v panice utíkali všemi směry, když se vzduch naplnil hromovým, uši rvoucím rachotem. Vzápětí již bojovala o holý život…
Petru a její životní lásku, fotografa Simona Atleeho, stejně jako tisíce dalších zasáhla ničivá vlna bez varování, nedala jim ani možnost se rozloučit. Nekonečných osm hodin plných mučivé bolesti vystřelující z roztříštěné pánve přečkala ve větvích palmy. V nemilosrdné sluneční výhni ztrácela vědomí. Okolní svět se změnil k nepoznání. Po úderu cunami zůstaly jen trosky, zkáza a bolest. Tato statečná a silná mladá žena vypověděla svůj nevšední a poutavý životní příběh v autobiografii, která se vám právě dostává do rukou.
Vždy s láskou, Petra je víc než jen vylíčení nezměrné tragédie, je to příběh dívky z malého průmyslového města, která se z komunistického Československa dostala na obálku časopisu Sports Illustrated, ale i příběh opravdové lásky v klamném světě třpytivého pozlátka světové módy.
Autobiografie Petry Němcové však názorně ukazuje nezměrnou sílu přírody, která nejen dokáže v jediném okamžiku změnit lidské životy, ale zároveň nás neustále učí vážit si daru života a lásky.

Polibek pro Annu

18. dubna 2014 v 14:25

Panebože já jsem opravdu asi blázen! :D Naprosto mne chytlo psaní recenzí! Miluju to! Takže jsem se rozhodla, že si napíšu recenzi všech knih, co jsem kdy přečetla (nebo alespoň těch, které si pamatuji), abych měla takový čtenářský deník! :)


Autor: Stephanie Perkins
Originální název : Anna and the French kiss
Český název: Polibek pro Annu
Žánr: romantika, lovestory

Česká anotace: Sedmnáctiletá Anna se cítí podvedená. Její rodiče ji totiž posílají na roční studium do Francie - přes půlku planety, do neznámého prostředí, aniž by navíc uměla slůvko francouzsky. Musí tak opustit své přátele, potenciální lásku i veškerá pohodlí amerického života a začít úplně nanovo. V romantické Paříži, ve městě, které nikdy nespí, se vrhá do nových vztahů i zkušeností a odhaluje v sobě skryté vlastnosti. A také je tu jeden spolužák, Étienne St. Clair, který se liší od všech chlapců, které kdy Anna potkala…

Mé hodnocení obálky: 10/10

Drakie

17. dubna 2014 v 16:22
Přináším další recenzi, musím s tím trochu pohnout, ať se taky něco děje :D :)


Autor: Sophie Jordan
Originální název: Firelight
Český název : Drakie

Česká anotace: Jacinda od malička žije s cejchem výjimečnosti a ví, že každý její krok je sledován. Touží ale po svobodě rozhodovat se sama za sebe. Když poruší nejposvátnější zásadu svého druhu, skoro za to zaplatí životem. Zachrání ji krásný cizinec, který byl poslán, aby lovil takové, jako je ona, potomky draků, kteří na sebe dokážou vzít lidskou podobu. Jacintina rodina je nucena uchýlit se do světa smrtelníků, kterému není lehké se přizpůsobit...




Mé hodnocení obálky : 10/ 10

První díl série o drakijích, kteří jsou potomky draků. Upřímně můžu říct...WOW! Knihu jsem dostala, četla a četla...a tak se stalo, že jsem ji zhtla za jediný večer. Trochu mne mrzelo, že už to končí a já nemám druhý díl.

Austenland

17. dubna 2014 v 0:05
Takže jsem se po dlouhé době rozhodla, dát sem i něco jiného než jen obyčejné nudné a stereotypní články, tak uvidíme, jak se setkám nebo nesetkám s úspěchem.

Autor: Shannon Hale
Originální název: Austenland
Český název : Austenland
Žánr: Romány pro ženy

Česká anotace : Mladé Newyorčance jménem Jane se v lásce nedaří, žádný muž jí není dost dobrý, a to proto, že je zamilovaná do oblíbeného horce Colina Firtha, hlavně v jeho roli pana Darcyho v televizní seriálové adaptaci Pýchy a předsudku. Když se jí však poštětí dostat se na brigádu do Anglie do jakéhosi "tábora" fanynek románů Jane Austenové, najednou zjistí, že její představy o romantickém hrdinovi se až nebezpečně stávají skutečností. Najde si nakonec pana Darcyho jako románová Elizabeth, nebo celý ten vyfantazírovaný svět pošle na onen svět?






 
 

Reklama